Sütőtökös muffin

 
Hozzávalók 15 db muffinhoz:
 
  • 1½ bögre zabliszt
  • 1½ tk. fahéj
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. só
  • 1 tk. gyömbérpor
  • ½ tk. darált dió vagy tökmag
  • ¼ tk. őrölt kömény
  • ¼ tk. sütőpor
  • 4 tk. olvasztott vaj
  • 3/4 bögre kristálycukor
  • 2 tojás
  • 1 bögre sütőtök
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1/3 bögre tej
 
Elkészítés:
 
A tejet a vajjal, a kristálycukorral és a vaníliakivonattal alaposan elkeverem, majd beleütöm a tojásokat is, és a fűszerekkel együtt homogénné keverem. A sütőtököt előkészítve (párolva vagy sütve) összepürésítem és belekeverem a folyékony masszába. Hozzáadom a sütőport és a szódabikarbónát is, majd kanalanként a lisztet. Mikor már a massza sűrűbb, tetszőlegesen diót vagy sütőtököt forgatunk bele, és kivajazott muffinformába töltöm őket.
 
Figyeljünk arra, hogy a muffinok meg fognak dagadni, ezért csak 1/3-ig töltsük meg őket.
 
160-170 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük, míg át nem megy a tűpróbán.
 
Jó nassolást!
 

 

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode