Sütőtökös muffin
Hozzávalók 15 db muffinhoz:.jpg)
- 1½ bögre zabliszt
- 1½ tk. fahéj
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. só
- 1 tk. gyömbérpor
- ½ tk. darált dió vagy tökmag
- ¼ tk. őrölt kömény
- ¼ tk. sütőpor
- 4 tk. olvasztott vaj
- 3/4 bögre kristálycukor
- 2 tojás
- 1 bögre sütőtök
- 1 tk. vaníliakivonat
- 1/3 bögre tej
Elkészítés:
A tejet a vajjal, a kristálycukorral és a vaníliakivonattal alaposan elkeverem, majd beleütöm a tojásokat is, és a fűszerekkel együtt homogénné keverem. A sütőtököt előkészítve (párolva vagy sütve) összepürésítem és belekeverem a folyékony masszába. Hozzáadom a sütőport és a szódabikarbónát is, majd kanalanként a lisztet. Mikor már a massza sűrűbb, tetszőlegesen diót vagy sütőtököt forgatunk bele, és kivajazott muffinformába töltöm őket.
Figyeljünk arra, hogy a muffinok meg fognak dagadni, ezért csak 1/3-ig töltsük meg őket.
160-170 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük, míg át nem megy a tűpróbán.
Jó nassolást!