Hozzávalók:
3/4 bögre szoba-hőmérsékletű vaj
1 bögre kristálycukor
1 teáskanál vaníliás cukor
1 tojás
2 bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
csipet só
1,5 csésze csokireszelék vagy csokitörmelék
1,5 bögre kókuszreszelék
Elkészítés:
Egy nagyobb keverőtálban keverjük lágyan simává a vajat és a cukrokat, majd adjuk hozzá a tojást és alaposan oszlassuk el. Mikor a massza homogénné válik, adjuk hozzá a sót és a sütőport, majd apránként keverjük hozzá a lisztet. Egy fakanállal forgassuk bele a csokit és a kókuszt, majd alapos kevergetés után pihentessük hűtőben 5-10 percet.
Apró adagokat kikanalazva tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, de ügyeljünk hogy a massza ki fog terülni, így hagyjunk ennek elegendő helyet.
190 fokos sütőben 10-13 percig sütjük, míg a kekszek széle el nem kezd barnulni, majd vegyük ki, és miután kihűltek, egy jól záró edényben tálaljuk.